HOLSDAGEN 2018

Bli med på et ekte Holingsbryllup!

Bli med og opplev hvordan et bryllup kunne foregå i Hol til godt ut på 1900-tallet. Vielsen, som i år er ekte!, foregår i Hol gamle kirke. Deretter går brudeferden med hest til Hol Bygdemuseum. Her blir det rikholdig program. Holsdagen ble arrangert for første gang i 1957.  Les mer

Holsdagen på facebook

Programskisse for Holsdagen

Me ønskjer alle hjarteleg velkomne til Holsdagen 2018 som er laurdag 4. august. Set av dagen og opplev korleis eit bryllup kunne foregå fram til langt ut på 1900 talet. Om kvelden kan du vera med på Holsdagsfesten som er på Bardøla høgfjellshotell – ta kontakt med hotellet for billettar.

I tilknytning til Holsdagen blir det marknad på HOl bygdemuseum med tilbod på lokalprodusert mat, kunst, handverk, bøker m.m.
Kl. 11.00: Messe med vigsle av brudeparet i Hol gamle kyrkje.
Det er fri tilgang til kyrkja etter at alle med bunadar som er med i brudefølgjet, har teke plass

Kl. 11.30: Brylluppsferda startar frå Hol gamle kyrkje og går langs fylkesveg 50 til bryllupsgarden i Hol bygdemuseum. .

Kl. 12.45. Brudefølget kjem til gards på Hol bygdemuseum ved Hagafoss. Dei blir helsa med lurblåsing Anne Marie Kollhus.
Fyritalsmennene orienterer på norsk og engelsk om brureskikkar og tradisjonar.

Kl. 20.30. Holsdagsfest på Bardøla – eigne billettar.295 kr per billett kjøper du på hotellet

1. Brurevisa frå Hallingdal blir sunge til brudeparet.
  2. Brureparet dansar fyrste dansen – å legge krossen!
  3. Presentasjon av bunadane frå Hol.
  4. Halling med sprelske hallingkast
  5. Diverse innslag frå folkelivet i eldre tider
  6. Hallingspringar med 2 følgju – danse med 2 damer samtidig

Innimellom innslaga blir det orientert om gjestebodstradisjonar m.m. av fyritalsmennene på engelsk og norsk.

Det blir sal av mat og drikke i bryllupsgarden. Etter gjestebodet er det mogleg å få omvisning i dei gamle husa.