JUL PÅ MUSEET 2018

Jul på Hallingdal Museum, Nesbyen kl. 12 - 16. Mange juleaktiviteter for barna - pepperkakebaking, lag julepynt, møt nissefar og nissemor, eventyrstund m.m. Museumsbutikken har mange flotte julegaver. Fakkeltoget går fra Høvahuset på museet kl. 16 til Indre Torg der julegrana tennes. Her får du også møte nissen.

Fakkeltoget foran Høvahuset på Hallingdal Museum, Nesbyen er klar til start kl 16. Det går ned Møllevegen gjennom Gamle Nes til Indre Torg der julegrana tennes og nissen deler ut gaver til barna.

I Tandbergbygget blir det kafe og juleverksted.  På kjøkkenet får barna bake sine egne PEPPERKAKER som de får med hjem. Her blir det høy temperatur, stor stemning og god lukt.  I Skåterudmoen får barna lage bivokslys og smake urtete og museumshesten går i skytteltrafikk opp og ned julegata med barna i vogna.

Smeden er i smia. Julebukken dukker opp og kanskje nissen kommer. Tradisjonen tro blir det eventyrstund i Kolsrudstugu.  I Landhandelen kan du kjøpe gammeldags drops og brisjetreak.  I museumsbutikken kan du kjøpe flotte julegaver.  Ta turen innom Kolsrudstugu som er julepyntet med gammeldags julepynt og juletre.  Med juleaktiviteter i husene på museet opplever du gammeldags juletradisjon og iløpet av dagen kommer du i julestemning.

Kl. 12.30 og kl. 14.00  Eventyrstund i Kolsrudstugu, nissemor synger med barna.

Kl. 16.00 Fakkeltoget går fra parkeringsplassen via Møllevegen ned til tenning av julegrana på Indre Torg.

Vell møtt til stemningsfulle førjulstimer!

Husk gjerne kontanter, men du kan også bruke VIPPS i kafeen og Landhandelen.

VIPPS

Hallingdal Museum