Krigsutstilling 1940-1945

Krigsutstillingen på Hallingdal Museum-Nesbyen ble gjenåpnet 28. juni 2017.  Den står i 2. etasje i Tandbergbygget og er åpen i sommersesongen.

Heimefrontutstilling tysk soldat i vinterklær_1_edited-1Pulk Vemork Tungtvannaskjonen 1943_3_edited-1Heimefrontutstilling radioapparat_edited-1Heimefrontutstilling_4_edited-1 - Kopi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draktutstilling – Folkedrakter fra Hallingdal

Hallingdal Museum Nesbyen

Drakt

Det er en glede for museet endelig å kunne vise en bunad -og draktutstilling som utover den permanente utstillingen nå har fått en tilvekst av skospenner, sølvknapper, dåpsluer, bringekluter, luer, låslommer, forklær og mye mer som ikke tidligere har vært vist. I 1982 utga bondekvinnelagene i Hol og Ål en brosjyre om bunadene i Øvre Hallingdal. Styret i Buskerud Bondekvinnelag vedtok i 1983 å forsøke utgitt distriktsvise brosjyrer for resten av fylket. Bakgrunnen for dette arbeidet var å gi informasjon om de forskjellige bunaders historiske bakgrunn, korrekt utforming av bunaden og vern om riktig bruk. I Hallingdal ble det satt ned et bunadbrosjyre-nemd med medlemmer fra Hemsedal, Gol, Nes og Flå. I løpet av de fire årene det tok å sluttføre prosjektet ble det lagt ned en enorm frivillig innsats, og brosjyren ble tatt veldig godt imot – så godt at den genererte et økonomisk overskudd. Dette overskuddet har Hallingdal Museum fått i gave mot å sette opp en utstilling av forskjellige bunadsdeler som hittil har ligget i museets magasin. En stor takk til bunadnemda i Nedre Hallingdal for støtten. Se noen folkedrakter fra Hallingdal på Digitalt Museum.

Hodeplagg fra Hallingdal https://digitaltmuseum.no/021107430926/hodeplagg-fra-hallingdal-hallingbunad