Maleriutstilling i Kjønaas stabburet på Dagali Museum

1. juli – 12. august

tirsdag – søndag kl. 13 – kl. 18

 

BERGIT OLAVA HANSEN – MALERI

Bergit Olava Hansen f. Halden (1927-2015) ble født og vokste opp på gården Halden i Dagali. I 1950 giftet hun seg med Rolf Just Hansen og flyttet til Blommenholm i Bærum. Der bodde hun fram til 1987, da ekteparet bygde hus og flyttet til Lampeland i Flesberg kommune.

Den tiden hun bodde i Bærum var hun medlem av Bærum malerklubb fra slutten av 1960 tallet. Hun deltok på mange kurs og malerverksteder med kjente malere.

Da hun kom til Lampeland meldte hun seg etter hvert inn i Flesberg malerklubb (1989). Hun var medlem av malerklubben helt fram til hun døde i desember 2015. De siste årene var hun æresmedlem av malerklubben.

Bergit O. Hansen var svært aktiv i Flesberg malerklubb. Hun deltok på aktivitetene som ble utført, om det var ekskursjoner til kunstutstillinger, kurs, malerverksteder, korrigeringskvelder, Nordenbesøk i Sverige, utstillinger i regi av malerklubben på blant annet Dåsettunet, Flesberg bygdetun, interne arrangementer, på biblioteket, og andre steder. Hun var også selv kursholder og skaffet andre profesjonelle kursholdere til klubben til glede for medlemmene. Hun har flere ganger vært månedens utstiller på Flesberg bibliotek, og hadde i 2015 en separatutstilling på samme sted.

Motivene er hentet fra landskap, portretter, natur, hus, dyr, blomster og over i det nonfigurative. Bildene er malt i olje, akryl og akvarell og er svært variert i uttrykk, teknikk og tematikk.

Vi er svært glade for å få stille ut noe av det hun har etterlatt seg av malerier.